Mr A.H. Vermeulen

Mr A.H. Vermeulen (Tony) is in 2007 afgestuurd aan de Universiteit Leiden. Zijn belangrijkste aandachtsgebied is de commerciële procespraktijk.

Tony treedt regelmatig op als advocaat in complexe internationale handelsgeschillen, zowel voor reguliere rechtbanken/gerechtshoven als voor (internationale) arbitragetribunalen. Tony werkt voor onder andere multinationals, overheidsbedrijven en internationale banken. Daarnaast adviseert hij onze cliënten over IPR-kwesties en over procedures bij de Netherlands Commercial Court.

Van 2015 tot 2016 was Tony werkzaam bij het Amerikaanse kantoor Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP in New York. Tony is hoofddocent aan de Law Firm School, waar hij de cursus bewijsvoering verzorgt. Tot medio 2021 was Tony werkzaam bij Loyens & Loeff in Rotterdam.

Recente zaken waaraan Tony heeft gewerkt zijn onder meer:

  • het vertegenwoordigen van een grote Nederlandse zorgverzekeraar in een procedure over claims in een miljoenenfraude tegen een reeks van zorgverleners.
  • het vertegenwoordigen van een Duitse olie- en gasmaatschappij in een aandeelhoudersgeschil van $ 20 miljoen, waarbij hij leiding gaf aan een team van advocaten die betrokken waren bij verschillende procedures in verschillende jurisdicties.
  • het vertegenwoordigen van een  onderneming van de Britse Maagdeneilanden, verkoper in een aandelentransactie van ruim $100 miljoen, met meerdere partijen en binnen verschillende jurisdicties.